Riv en bit ingefära
Pressa juice från en citron
Häll på sockerlag.
Ginger lemonade
Ingefärajuice: sockerlag:citronjuice 1:2:1
Sockerlag är alltid socker: vatten 1:1
Skala ingefära och dela i mindre bitar, kör i juicemaskin. 250g och 1dl vatten ger 1 dl ingefärajuice, 1000g blir 4dl
För 1L: 2,5dl ingefärajiuce, 5dl sockerlag, 2,5dl citronjuice
För 1,5L: 4dl ingefärajuice, 7,5dl sockerlag, 4dl citronjuice. 1000g ingefära
För 2L: 5dl ingefärajiuce, 10dl sockerlag, 5dl citronjuice
Myntalemonad
Limejuice (thai cooking): Sockerlag 2:3
Mudla myntablad och lime bitar med lite juiceblandningen och häll i resten
Blad behåll färg i kylen 3 timmar
För 1L (25 drinkar): 4dl limejiuce, 6dl sockerlag, 4 lime, 3 krukor+dekorationer
För 2L (50 drinkar): 8dl limejiuce, 12dl sockerlag, 7 lime, 6+dekorationer
För 3L (75): 1,2l limejiuce, 1,8l sockerlag, 10lime, 10+decorationer
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar