2 bitar hårda Tofu, 800gram
1 tärning Kungmarkattas Umamibuljong
Rostad seasam
150g färsk shitaki
2st salladslök
2st vitlök
Ljust soya
Gör:
1. Marinad: gör 3dl buljong på 1 tärning, alltså dubbel så stark. Lägg till en msk soya, en msk seasamolja. Krydda till med en kryddmått salt och peppa. En msk chilligarlic ger färgklick.
2. Finhacka salladslök och vitlök.
3. Skär shitaki i stora bitar. Stek svamparna i smör o olja tills de är mjuka. Krydda med lite salt och peppa. Häll i lite buljong och koka in vätska.
4. Skär tofu i en cm stora skivor, torka med papper, stek i teflonpenna med smör och olja, tar upp när de har fått fina färger. Lägg upp i en långpanna med seasamfrö på botten. Häll på buljong. Lägg på shitaki. Ställ in i ugnen på 100 grader i 15min.
5. Ta ut och lägg upp fint. Strö på hackad lök. Heta upp en dl olja o en msk seasamolja. Häll på tofu.
6. Seasamdress kan passa bra. Gör den mindre syrlig.
Optional: hackad chili.
Obs! Försiktigt m salt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar