fredag 1 maj 2015

Hummus Asien style

Istället för Tahini och vitlök har jag kryddat med koriander, ingefära och chilifrukter för att få en asiatisk stil. Men de här kryddorna finns ju i Mellanöstern och Karibien, så jag är väl biased. Med lime blir det fräsch syra. Med morot blir den inte så seg och torr. Har först smakat den hos G och sen snott receptet och lagt till chili. 

För en mellanskål:
2 dl kokta kikärtor 
En liten morot
En färsk röd chili
En liten bit ingefära
En halv kruka koriander

Gör så här:
1. Skär chili i tunna ringar, lägg dem i en dl medelvarm matolja och steka dem mjuka. Lägg åt sidan. 
2. Skär moroten i små bitar och mixa med kikärtorna. Spä med juice från en halv citron och chilioljan under tiden. 
3. Krydda hackad koriander, salt, peppa och en msk ljus soya.

Toppa med koriander och chiliflake. Easy. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar