Den här grytan kan verkligen bli ett paradnummer men kräver lite pyssel.
För 6 pers:
En stor aubergin
6 stora vita fasta champinjoner
En burk bönor (vita, röda, eller blandfärgade, beroende på känsla för färger på stunden)
En färsk röd chilifrukt
En msk Sichuan peppa
En knippa salladslök
En msk hackad ingefära
En msk hackad vitlök
En msk grönsaksbuljong (kung markatta, pulver)
Gör så här:
1. Skär aubergin i 2x5cm stor klyftor/stavar. Delar champinjoner i 4 klyftor, ta bort så mycket brunt som möjligt. Ta bort mjuka blad av salladslökar och dela den fasta delen i 3cm långar bitar. Skär chilifrukten i tunna skivor.
2. Värm en dl olja till medelvarmt, häll i Sichuanpeppa och efter 3 min blir det Sichuanpeppa olja. Sänk värme om det börjar bli bränd. Ta ut pepparkorn. Lägg i chilifrukter och fritera i en minut. Ta ut dem och lägga undan för att använda sen.
3. Lägg i auberginstavarna och steker dem i medelvärme tills de har sugit upp oljan och fått en gyllene färg. Pressa lätt med stekspaden för att få ut överflödig olja. Lägg undan auberginen.
4. Woka ihop nu ingefära, vitlök, salladslök och champinjoner. Lägg i aubergin och bönor. Krydda med chiligarlic sås, soya, och buljong. Häll i vatten och koka i 10 min.
5. Dra ihop med majsenamjöl. Toppa med chilifrukter och mer finhackad lök.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar