onsdag 17 juli 2013

Sommarsallad med glasnudlar

Till avslutning på jobbet bjuder jag en sommarsallad med glasnudlar, soyabönor, tofu och koriander. Till det använder jag den klassiska seasamdressing som jag växte upp med. Det blir väldigt lätt men med mycket smaker. Fantastiskt snabbt att göra om man ska göra för många.

För 4 personer:
200g glasnudlar
200g tofu, gärna marinerad från Kung Markatta, eller fryterade från Kina affär.
1dl skalade endame bönor

Seasamdressing:
1dl ljust soya, gärna från Kina-affär med låg halt av socker och salt
2 msk vitvins vinäger
2 msk seasam olja
2 msk vatten
2 tsk riven ingefära

Topping:
Rostad seasamfrö
En kruka koriander
Valfri gröna blad

Koka glasnudlar i hetvatten 1-2 min, ta upp med durkslag och spola genast med kallt vatten så att det inte klumpa ihop sig. Tärna tofu och blanda i glasnudlarna. Marinera med hälften av dressingen. Glasnudlar görs av  bönmjöl och suger i sig mycket vätska. Fritrade tofu har mycket hål och drar också åt sig mycket smak. Ju längre tid man marinerar ju mer smak får man.
Blanda ihop allt och toppa med gröna blad, koriander och seasamfrö.
Extra dressing till bords.

Mycket protein och smakrik. Sitt gärna i solen o njut!






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar