För 4 personer:
200g glasnudlar
200g tofu, gärna marinerad från Kung Markatta, eller fryterade från Kina affär.
1dl skalade endame bönor
Seasamdressing:
1dl ljust soya, gärna från Kina-affär med låg halt av socker och salt
2 msk vitvins vinäger
2 msk seasam olja
2 msk vatten
2 tsk riven ingefära
Topping:
Rostad seasamfrö
En kruka koriander
Topping:
Rostad seasamfrö
En kruka koriander
Valfri gröna blad
Koka glasnudlar i hetvatten 1-2 min, ta upp med durkslag och spola genast med kallt vatten så att det inte klumpa ihop sig. Tärna tofu och blanda i glasnudlarna. Marinera med hälften av dressingen. Glasnudlar görs av bönmjöl och suger i sig mycket vätska. Fritrade tofu har mycket hål och drar också åt sig mycket smak. Ju längre tid man marinerar ju mer smak får man.
Blanda ihop allt och toppa med gröna blad, koriander och seasamfrö.
Extra dressing till bords.
Koka glasnudlar i hetvatten 1-2 min, ta upp med durkslag och spola genast med kallt vatten så att det inte klumpa ihop sig. Tärna tofu och blanda i glasnudlarna. Marinera med hälften av dressingen. Glasnudlar görs av bönmjöl och suger i sig mycket vätska. Fritrade tofu har mycket hål och drar också åt sig mycket smak. Ju längre tid man marinerar ju mer smak får man.
Blanda ihop allt och toppa med gröna blad, koriander och seasamfrö.
Extra dressing till bords.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar