tisdag 29 maj 2012

Sommarens tonfisksallad

Ingen sommar utan tonfisksallad. Här är en variation som är både krispig och mjuk, söt och syrlig. Ja, det är alltså en 'Stockholms vegetarian'.

För 4 portioner:
En burk tonfisk i vatten, 150g
4 potatisar
1/2 röd lök
1/2 äpple
En bit stjälkselleri
Gröna blad som spenat och ruccola
2 ägg

Dressing:
3 tsk honung dijonsenap
1 tsk vitvins vinäger
1 dl olivolja
1 tsk vatten
Salt och peppar

Gå tillväga:
Skär alla grönsaker i tärningar, rör ihop dressing. Sila bort vatten från tonfisken. Blanda ihop alla ingredienser, men spar ett par skedar dressing.
Dela ägg i klyftor, lägg på toppen av salladen och ringla över resten av dressingen.
Ta kort!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar