Torkad sjötång hittar man i asiatiska butiker. Köp gärna färdigstrimlade. Blötlägga, klippa, och skölj väl. Det är lite sandig faktiskt. Koka 2 minuter. Sila bort vatten. Marinera i den klassiska seasamsoya dressing med 2 msk ljust soya, 2 tsk vitvins vinäger, och 1 tsk seasamolja.
Blöt lägga en påse torkad sjägräs Wagabi. Det finns nu tom på Ica Maxi. We love globalisation.
Egentligen är sjötång och sjögräs inte så där fantastiska grön som de man köper på sushirestauranger. Färdiga sjögrässallader är ofta färgade och därför har en sån snygg och strålande grön färg. De kan man använda OM man tycker om färgämne altså.
Salmalaxen hittar vi i faktiskt på Ica Maxi också. Skär i tunna skivor och lägg dem på sjötångssallad fint.
Torra sjögräsblad, såna till maki, hittar man ju överallt nu. Again, ❤️ globolisation. Tänk vilken fusionvärld vi lever i. Det är en tsunamivåg som inte går att blockera. Klipp blad i bitar och sticka i salladen. Strö rostad seasamfrö. Ringlar mer seasamdressing.
Har köpt färdig japansk riskryddormix med sjögräs o seasam o kryddormen det är för söt och för lite sjögräs.
Presentation:
I japansk minimalismstil med prydligt lagt sjötång i botten, salmalax i rad, och toppar med sjögräsblad.
Eller freestyle med salladblad osv.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar