måndag 11 januari 2016

Noddle Station

Why went west? Tänk på all mat jag har missat under dem här 30 åren. Singapore och Malaysia borde vara mitt livs destination. "Den enda äkta kärleken är kärlek till maten". Vem var det som sa det? Shaw? En jättekänd författare iaf. 
Nog med sentimentalitet, nu är det noddle station på G. Det lärde mig i Singapore. På de där flashiga asiatiska bufféerna får man mat tillagad framför ögonen. En noodle station är ett måste. 

Steg 1: ta en skål och välj en sort noodle, tjocka udon, smala pam mee eller hårfina risnudlar. Det finns oändliga sorter, flera är variationer av kinesiska nudlar som togs över till sydost Asien av folk från Fuzhou och Cuangdong. Här för enkelhets skull har jag tagit med risnudlar och pam mee (från Borneo så klart). De är blötlagda och mjuka. Ready to cook. 



Steg 2: välj godsaker som grönsaker, tofu



Steg 3: slå över i en sil och koka 1 min i vatten med lite salt i. 



Steg 4: ta upp silen och lägg ingredienserna i en stor skål. 

Steg 5: häll i en god soppa, här har jag gjort en shitake broth förstås

Steg 6: toppa med krispig böngroddar och massor koriander

Steg 7: kronan på verket är en god sås, tahini eller chiligarlic. Tahinisås har jag gjort tidigare. 





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar