torsdag 1 januari 2015

Grön hummus

Till nyårsmiddag med Pekinganka gjorde jag en grön hummus med böngroddar som vegetariskt alternativ. Väldigt enkelt och god. Det finns fina skalade soyabönor i paket i vanliga affärer nu. De är jätte bra att ha i sallad. Bara Tina upp och använda. 

Mixa 400g soyabönor, två avokado, 1-2 msk hackad ingefära, salladslök och koriander, 2msk rapsolja. Salta lätt. Lägg till lite vatten för bättre konsistens vid behov. 
Krydda med tahini, spiskummin och citron (traditionella libanesiska). Alternativ meds oya, citron och sesamolja (min favo asiatisk).

Bra till rap, tacos, pålägg och pasta. Bra kombination med böngroddar, alltså krispigheten kontra mjukheten.  Dekorera med färska kryddor som salladslökar och koriander.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar