onsdag 27 augusti 2014

Ångkokt ägg

Lite omväxling även om min puffiga äggröra är älskad av alla. Påminner mig om barndomen med ransonerade ägg. 

Vispa ett ägg i ett medelstort skål. Vispa in 1,5dl vatten. Salta lätt. Ångkoka i 10 min. Kolla då och då. Det ska koaguleras men behålla vätska. Vi vill ha en slät yta, inte skrynklig. 
Krydda med en matsked mild och ljus soya. Senast har jag köpt thailansk soya, tex märke "healty boy". Den är mildare och ljusare än den bättre kinesisk soya. Droppa lite sesamolja. 
Topping: det finns många vanrinter, rostad seasamfrö och gröna örter som persilja, koriander, basilika och gräslök. Persilja kan man lägga in efter 5 minuter så att det blir lite mjukare. 

Mums, mjukt och lent. 

PS. För 2 portioner: 2 ägg, 3dl och ångkokar i 15min.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar