Pajskal: försk göra så tunnt som möjligt. det gör inget om det blir hål på botten. Är man riktig GI-freak kan man helt enkelt skippa degen.
Knåda ihop 3dl dinkelmjöl och 1/2dl flytande margarin. Låt stå i kylen liten stund. Klä en pajform. Grädda 5 min under 225C.
Fyllning för en normalstor pajform:
Vispa ihop 4 ägg, 2dl crème fraîche, och 2dl mjölk. Krydda med salt, peppa, och hackad persilja.
Häll smeten i förgräddad pajskal. Lägg i 3dl färska babyspenat, 200g fetaost i bitar och 1dl strimmad soltorkad tomat. Det räcker ganska bra om man vill ha 'less is more'.
Idag vill jag ha extra lyxigt så jag lägger in hackad vårlök, pomodorini semi-dry ( halvtorkad körsbärstomat med fin sötma) och strö på parmesan. Nu är det 'more is more'.
Grädda 30min i 225C.
före
efter
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar