måndag 4 februari 2013

Ostsoppa med brocolli och tofu

Den godaste ostsoppan är rik på smak och protein. Supersnabbt att göra.

För 4 portioner:
200g frysta små brocollibuketter
1dl crème fraîche
2dl lagrad prästost eller parmesan
2dl hårda tofutärningar (gärna marinerade eller friterade)
Lite hackad lök
Buljong

1. Fräs löken mjukt i 2 matsked olja.
2. Lägg i brocolli o tofu och stek 1 min
3. Häll i 4dl vatten, en halv buljong, crème fraîche och hälften av osten. Småkoka i 5 min.
4. Reducera med maizena redning vid behov.
5. Lägg i resten av osten.

Ät gott bröd till. 
Tips: Det finns friterad tofu att köpa i kinaaffär. Skär det i bitar. De är torrare och har massa hål som kan ta åt sig all den goda smaken.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar