Det är svårt att få in smak i tofu. Det bästa sättet är att göra en gryta. Eftersom favoritsmak är shitakiisvamp så får det bli en shitakiitofu gryta. En variation av tidigare stekt tofu med shitakiisås.
4 portioner:
En bit tofu 500g, 5 torkade shitakiisvampar, vitlök, ingefära och bananschalotten lök.
1. Hacka vitlök, ingefära och lök i mycket små bitar.
2. Koka upp 1/2l vatten och lägg i torkade svamparna. Det går då mycket fortare att få svamparna att svälla upp. Sila och spara spaden. Krama ur vattnet och hacka svamparna också i små bitar.
3. Skär tofu i cm-stora tärningar.
4. Stek vitlök, lök, ingefära och svampar i medelvarm olja några min. Lägg i tofu. Stek 2 min. Häll i spaden, 1msk grönsaksbuljong (kung markattas), 3msk ljus soya och 1tsk sesamolja. Låt koka 15min. Runda av med maizena redning.
5. Det vattnar i munnen när riset får den goda såsen. En hemlis är att låta grytan stå över natten då marineras tofu ännu mer.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar