För 4 :
En msk hackad ingefära, vitlök och 2 msk hackad puljolök (altså the trinity of Chinese kitchen, eller VIP-vitlök+ingefära+puljolök)
En halv rättika, ca 20cm lång, skivas i tunna skivor och delas i halvor
En morot som förberedds som rättikan.
En påse torkad Wagami, altså sjöalg, finns tom på Ica Maxi nu, hurra!
En bit sjötång (kelp altså, mest för smakens skull, inget att tugga på)
4 msk misopasta (välj en sort som inte är så söt)
1 fisk buljong (istället för den japanska motsvarighet Dashi som är för söt)
En liten bit tofu i som skärs i små kuber.
1 L vatten
Gör så här:
Stek VIP i lite medelvarm olja, bränn inte det.
Häll i vatten och låt det puttra smått.
Vispa ned misopasta och lägg i buljong och sjötången, småkoka i 10min.
Krydda ytterligare med salt och vitpeppa.
Lägg i rättika och morötsskivor och koka i 3 min
Lägg i tofu och koka i 3 min. Timing är allt för att få de olika ingredienserna lagom mjuka,
Ta bort sjötången.
Servera i små skålar, låt rättika och morotsskivor flyta överst.
Toppa med 3 droppar (inte mer) tryffelolja eller sesamolja.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar